dijous, 21 de març del 2019

SETZENA I DISSETENA BARRAQUES RESTAURADES. LES SALERES DE DALT I LES SALERES DE BAIX.


L'indret on es troben aquestes dues barraques s'anomena "Les Saleres".
Si busquem al diccionari, veurem que diu: "Salera, lloc on es posa la sal perquè en mengi el bestiar". Ovelles i cabres, com tots els animals herbívors, tenen certa carència de sals i per tal cosa se'ls n'ha de proporcionar. Aquest indret és damunt de Can Mas i Can Colomer de les Valls i encara hi ha qui recorda els bons remats que tenien aquestes dues masies.

Per accedir a la de Dalt, el millor és anar per la Carrerada (Camí Ral) fins a la bassa dels bombers i baixar, sols uns mica, per la pista que ens duria a Can Mas de les Valls. Veureu un rètol a l'esquerra.

Per anar a les Saleres de Baix cal anar per davant del cementiri fins a Can Mas de les Valls (la masia ja no hi és) i en una pista que puja a la dreta hi ha també, un rètol que diu que s'ha de caminar vuit minuts per arribar a la barraca.

Aquestes dues barraques les hem trobat en molt bon estat però amb la pedra molt envellida. Ha calgut treure la vegetació que les tapava i a la de baix, reparar un forat de la coberta i refer un tancat de pedra que té a la part del darrere.

Una curiositat: Els boscos de Sant Climent majoritàriament són de pi blanc (Pinus helepensis) trobant-s'hi també, algun pi pinyer (Pinus pinea). Però al costat de la barraca de les Saleres de Dalt hi ha un pinastre (Pinus pinaster). Té les fulles més llargues i les pinyes grosses. És també un pi autòcton de Catalunya que es pot trobar al Maresme i comarques de Girona sobre sols granítics.


Barraca de Les Saleres de Dalt




 












BARRACA LES SALERES DE BAIX











1 comentari:

  1. PRIMER de tot voldria felicitar-los per aquest gran treball q estant fent i a veure si podeu posar-les totes per algun tipus de localització GPS. Així podrem trobar-les més fàcilment.

    ResponElimina