dissabte, 16 de març del 2019

L'esglèsia parroquial de Sant Climent ja té un projecte de restauració


 La  Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, el projecte de restauració de les pintures murals de gran format situades a l'absis de l'esglèsia parroquial, que presenten nombrosos despreniments de material.

Qui vulgui conèixer aquest projecte ha de saber que serà presentat a la sala de plens de l'Ajuntament el 26 de març a les 18 H. 

Conjuntament amb la restauració del mural s'ha fet l'anàlisi de tot l'edifici per veure les seves patologies i problemàtiques generals.

L'esglèsia de Sant Climent té els seus orígens documentats al segle X, va ser reformada a mitjans del segle XI en època romànica i reconstruïda totalment al segle XVIII. 
L'edifici ha tingut diferents intervencions al llarg dels segles XIX i XX.






De l'estudi realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), es dedueix que es pot restaurar el mural sense que sigui necessari intervenir immediatament en la resta de la construcció, ja que el seu principal problema és la incompatibilitat de la pintura acrílica amb un suport esmaltat, així com una climatització inadequada, fets que caldrà resoldre en la seva restauració.

Altres actuacions necessaries 

El treball determina que a curt termini caldrà abordar l'eliminació o substitució dels aplacats interiors, la reparació del campanar romànic, la reconducció dels desguassos i baixants, la creació d'un canal de drenatge, la restauració i manteniment de les façanes i la millora de l'aïllament de les cobertes.
Donada la manca de protecció de l'edifici també es creu convenient la incoació de catalogació monumental i la difusió amb la participació ciudadana per mantenir la vinculació del monument amb la vila.

Redacció/Fotos: Diputació de Barcelona-Arxiu/La Premsa del Baix  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada