QUI SOM?


Associació de la Memòria i Vida

de Sant Climent de Llobregat


L’Associació de la Memòria i Vida de Sant Climent de Llobregat és un Centre de Recerca local, Arxiu Documental i Fotogràfic.  

Està format per un grup de persones interessades en la historia de la localitat, en la preservació de la memòria oral i escrita  i el patrimoni cultural del poble.


El seus objectius principals són:Promocionar, potenciar i donar a conèixer el valor del Patrimoni Històric, Artístic i Natural de  Sant Climent i el seu entorn.

Impulsar la recerca, l’estudi, la protecció, la restauració i conservació de la riquesa local; registrant, inventariant i catalogant tot el que forma part d’aquest patrimoni.


Actuar com Arxiu documental, amb independència del suport que s’utilitzi,  en els Capítols Matrimonials de Sant Climent i en tots aquells documents que aportin referències històriques, religioses, socials, culturals, arqueològiques, arquitectòniques, urbanístiques, pictòriques, etnològiques, rurals, lingüístiques, literàries, poètiques, esportives, gràfiques, musicals,… de tots els temps, que facin referència als homes i dones, o a la vida del poble.


Col·laborar en el manteniment i conservació del conjunt arquitectònic parroquial.


Col·laborar amb altres associacions i entitats que tinguin finalitats anàlogues de recerca, estudi i divulgació històrica.


El grup de treball realitza des de l'any 2015 la investigació i recerca de les antigues mines de plom, grafit i barita,... de Sant Climent, amb suport de geòlegs i espeleòlegs.


També porta a terme paral·lelament la recerca, catalogació i reconstrucció de barraques de pedra seca de la localitat.

La  Biblioteca de la Memòria s'ha iniciat a partir d'unes donacions de llibres de particulars i posteriors adquisicions que pensem poden ser de l'interès dels lectors. Aquest servei resta a la vostra disposició.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada