dissabte, 28 de gener del 2023

        BARRACA Nº 1 - RESTAURADA A SITGES                COMARCA DEL GARRAF

 

Els que restaurem barraques aquest cop hem fet una cosa diferent.
Pel qui no n'estigui al cas, explicarem que aquí a Catalunya una eina molt important en el món de la pedra seca és la web Wikipedra (la podeu buscar a Google) que ja té catalogades més de 27.000 barraques de pedra seca i uns quants forns de calç i altres construccions.
Ara fa vint-i-cinc anys a Sitges es va formar el grup Drac Verd amb el propòsit de crear un fitxer de barraques, primer de Sitges, que van ampliar al Garraf i més endavant a tot Catalunya. Amb el fons de Drac Verd l'any 2007 es va crear Wikipedra.
Com que aquest any 2023 fa vint-i-cinc anys de la creació de Drac Verd diversos organismes els han homenatjat.
Nosaltres, els de la Pedra Seca de Sant Climent també els hem volgut retre homenatge i la nostra manera de fer-ho ha sigut restaurant la barraca número 1 del fitxer que va entrar el novembre de 1998.
Està situada en terme de Sitges. Aquest mes de gener l'hem acabada i hem causat una gran alegria als components de Drac Verd en saber el nostre regal i la nostra felicitació.
Posem fotos de com estava la barraca, de com l'hem deixada, de la fitxa Wikipedra de la barraca i el lloc aproximat d'on és.

ABANS DE LA RESTAURACIÓ




 
DESPRÉS DE LA RESTAURACIÓ
 






 

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada